Wonen

Het Buytenhuis is een comfortabele vorm van wonen met zorg voor mensen met dementie die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen maar zich wel ergens thuis willen voelen.

Het Buytenhuis biedt een veilige omgeving aangepast aan de persoonlijke mogelijkheden van mensen met dementie en met veel leefruimte. Wij willen dat bewoners zich prettig, veilig en comfortabel voelen in ons verzorgingshuis. Samen met familie, vrienden en mantelzorgers die altijd welkom zijn en kunnen mee-eten of blijven logeren. Er is plaats voor persoonlijke bezittingen die iemand meebrengt uit heden of verleden. Bij Het Buytenhuis valt het leven zelf in te richten. Zo kunnen bewoners zich echt thuis voelen en weer opnieuw een vertrouwde en veilige plek vinden.

Bloementuin

Buiten hebben we een grote verzorgde tuin met bloemen en een kruidentuin bij het terras. Vanuit de woonkamer hebben bewoners zicht op de kippen die hier rondscharrelen. De tuin is ingericht met belevenishoekjes en de bewoners kunnen rondom de villa lopen. Zij die dat leuk vinden kunnen de tuinman helpen bij het onderhoud.

Kortom, een levendig thuis met zorg op hoog niveau en een goede balans tussen inloop en eigen privacy.

Privé ruimtes

De bewoners van De Wenakker beschikken over een éénpersoons woon-slaapkamer met eigen sanitaire voorzieningen. Alle kamers zijn gerenoveerd met hoogwaardige materialen die passen bij de sfeer van de villa.

Locatie De Wenakker heeft 15 woon-slaapkamers beschikbaar. De ruimtes verschillen qua grootte en indeling; de meeste kamers hebben een prachtig uitzicht over de mooie historische tuin. Alle kamers zijn rolstoel toegankelijk. Voor minder mobiele bewoners is er een lift aanwezig.

Alle woon-slaapkamers zijn standaard uitgevoerd met vloerbedekking en gordijnen. De badkamers hebben kleuren waar dementerende mensen zich prettig bij voelen. Omdat wij het thuisgevoel belangrijk vinden, stimuleren wij elke bewoner om zijn of haar privéruimte in te richten met eigen meubilair en dierbare bezittingen. Voor mensen met dementie is dit een belangrijke voorwaarde om zich thuis te voelen. Het is ook mogelijk dat wij de woonruimte inrichten of daarbij helpen.

Naast de eigen woon-slaapkamer hebben bewoners beschikking over alle algemene ruimtes. We wonen immers samen in een huis.

Logeerkamer

In de eigen woon-slaapkamer is er ruimte om familie en vrienden te ontvangen. Mochten mensen willen overnachten dan is er een logeerkamer beschikbaar.

Zorg

Dementie is een ingewikkelde ziekte die zich bij iedereen anders ontwikkelt. Mensen die bij Het Buytenhuis komen wonen hebben last van beperkingen die de ziekte met zich meebrengt. Het is onze uitdaging om deze beperkingen voor onze bewoners minder voelbaar te maken.

Daarom sluiten we in onze zorgverlening aan bij de belevingswereld en wensen van onze bewoners. Er is veel verpleging aanwezig en bij ziekte is extra toezicht mogelijk. Bij Het Buytenhuis zijn bijna tweemaal zoveel mensuren beschikbaar vergeleken met een reguliere zorginstelling.

Veel persoonlijke aandacht
Dankzij onze hogere personele bezetting zijn wij in staat om met bewoners en hun naasten een goede relatie op te bouwen. Er is meer personeel dus meer aandacht. Zo kunnen bewoners zich thuis voelen in een volkomen verzorgde en veilige omgeving. Dit maakt Het Buytenhuis een bijzonder warme en gespecialiseerde woning voor mensen met dementie.

Samenwerking
Voor de beste zorg werken wij momenteel aan de invulling van de samenwerking met het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Alzheimer Centrum Groningen.

Familie & vrienden

Familieleden, vrienden en mantelzorgers zijn bij Het Buytenhuis altijd welkom. Er zijn geen vaste bezoektijden, binnenlopen kan altijd. Mee-eten of blijven logeren? In overleg is veel mogelijk.

Bij een thuisgevoel hoort veel bezoek van familie, vrienden en mantelzorgers. Voor onze bewoners is dat van onschatbare waarde.

Familieleden, vrienden of mantelzorgers kunnen altijd helpen en meedoen met de activiteiten die we organiseren. Ideeën voor activiteiten zijn vanzelfsprekend welkom.