Het ClubHuys

Het ClubHuys van De Wenakker organiseert allerlei leuke activiteiten voor zijn bewoners. Hier kunnen ook andere mensen bij aansluiten, bijvoorbeeld ouderen met beginnende dementie in de directe omgeving. Er is plaats voor ongeveer vijf extra daggasten.

Onze begeleiders zijn gespecialiseerd in het organiseren van passende activiteiten voor mensen met dementie. De interesse en belangstelling van de deelnemers vormen de basis voor het aanbod. Hierdoor bieden we een gevarieerd programma. Te denken valt aan activiteiten zoals schilderen, koken, tuinieren, muziek maken en luisteren, sport en bewegen, uitjes naar bijvoorbeeld het theater of tentoonstellingen.

Bij Het ClubHuys spelen onderlinge sociale contacten een grote rol en hebben we de voorkeur voor culturele activiteiten.

Daggasten

Mede door Het ClubHuys kunnen ook andere mensen, bijvoorbeeld ouderen met beginnende dementie uit de omgeving, aansluiten bij de activiteiten op locatie De Wenakker. We bieden plaats aan vijf extra daggasten. Zo kunnen ook zij zich thuis voelen bij Het Buytenhuis.
Heeft u belangstelling voor Het ClubHuys, maar wilt u nog niet bij ons komen wonen, dan horen wij dat graag. Wij kunnen u helpen met het aanvragen van een geschikte indicatie voor deze dagactiviteiten.

Vul hiervoor het interesseformulier in

Wellness

De bewoners van De Wenakker beschikken over een éénpersoons woon-slaapkamer met eigen sanitaire voorzieningen. Alle kamers zijn gerenoveerd met hoogwaardige materialen die passen bij de sfeer van de villa.

Locatie De Wenakker heeft 15 woon-slaapkamers beschikbaar. De ruimtes verschillen qua grootte en indeling; de meeste kamers hebben een prachtig uitzicht over de mooie historische tuin. Alle kamers zijn rolstoel toegankelijk. Voor minder mobiele bewoners is er een lift aanwezig.

Alle woon-slaapkamers zijn standaard uitgevoerd met vloerbedekking en gordijnen. De badkamers hebben kleuren waar dementerende mensen zich prettig bij voelen. Omdat wij het thuisgevoel belangrijk vinden, stimuleren wij elke bewoner om zijn of haar privéruimte in te richten met eigen meubilair en dierbare bezittingen. Voor mensen met dementie is dit een belangrijke voorwaarde om zich thuis te voelen. Het is ook mogelijk dat wij de woonruimte inrichten of daarbij helpen.

Naast de eigen woon-slaapkamer hebben bewoners beschikking over alle algemene ruimtes. We wonen immers samen in een huis.

Logeerkamer

In de eigen woon-slaapkamer is er ook ruimte om familie en vrienden te ontvangen. Mochten mensen willen overnachten dan is er een logeerkamer beschikbaar.

Extra activiteiten

Wonen in Het Buytenhuis betekent ook dat er extra activiteiten mogelijk zijn naast de georganiseerde activiteiten van Het ClubHuis.

De extra activiteiten zijn speciaal voor de bewoners van De Wenakker en passen bij ieders persoonlijke voorkeur. Denk hierbij aan samen naar de kapper, winkelen of een feestelijke muziekavond in De Wenakker. Of wat de bewoners zelf bedenken natuurlijk. De groepsbegeleider, stagiaire(s) en vrijwilligers verzorgen de extra aangevraagde activiteiten.

Zodra iemand bij ons komt wonen bespreken wij ook welke speciale wensen er zijn voor activiteiten.