Zorg

Dementie is een ingewikkelde ziekte die zich bij iedereen anders ontwikkelt. Mensen die bij Het Buytenhuis komen wonen hebben last van beperkingen die de ziekte met zich meebrengt. Het is onze uitdaging om deze beperkingen voor onze bewoners minder voelbaar te maken.

Daarom sluiten we in onze zorgverlening aan bij de belevingswereld en wensen van onze bewoners. Er is veel verpleging aanwezig en bij ziekte is extra toezicht mogelijk. Bij Het Buytenhuis zijn bijna tweemaal zoveel mensuren beschikbaar vergeleken met een reguliere zorginstelling.

Veel persoonlijke aandacht
Dankzij onze hogere personele bezetting zijn wij in staat om met bewoners en hun naasten een goede relatie op te bouwen. Er is meer personeel dus meer aandacht. Zo kunnen bewoners zich thuis voelen in een volkomen verzorgde en veilige omgeving. Dit maakt Het Buytenhuis een bijzonder warme en gespecialiseerde woning voor mensen met dementie.

Samenwerking
Voor de beste zorg werken wij momenteel aan de invulling van de samenwerking met het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Alzheimer Centrum Groningen.