Een nieuwe vorm van wonen voor mensen met dementie

"Comfortabel, gezellig én betaalbaar wonen in een veilig huis waar de mens ertoe doet en waar de omgeving aansluit bij de belevingswereld van mensen met dementie."

Over ons

Het Buytenhuis is een nieuwe vorm van wonen met zorg voor mensen met dementie die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen maar zich wel ergens thuis willen voelen.  

Het Buytenhuis biedt een omgeving die veilig is, die is aangepast aan de persoonlijke mogelijkheden en waar iedereen veel leefruimte heeft. Wij willen dat onze bewoners zich prettig, veilig en comfortabel voelen. Samen met familie, vrienden en mantelzorgers die altijd welkom zijn en kunnen mee-eten of blijven logeren. Er is daarnaast plaats voor persoonlijke bezittingen die iemand meebrengt uit heden of verleden. Bij Het Buytenhuis valt het leven zelf in te richten. Zo kunnen onze bewoners zich echt thuis voelen en weer opnieuw een vertrouwde en veilige plek vinden.

Mooie woonhuizen

Alle woonlocaties van Het Buytenhuis zijn prachtige woningen, ingericht met specialistische kennis over de ziekte dementie en de gevolgen die dat heeft voor het wonen en leven in een huis. Kennis over hoe iemand met dementie reageert op prikkels. Denk bijvoorbeeld aan licht, zicht, kleur, geluid en wanneer er wel of niet behoefte is aan privacy. Het Buytenhuis heeft gekozen voor mooie woonhuizen waarin een relatief klein aantal mensen samenwoont zodat de bewoners zo veel mogelijk leefruimte binnen en buiten hebben. En dit met zorg en service op hoog niveau. De locatie is rolstoeltoegankelijk en er zijn liften aanwezig voor als het traplopen te zwaar geworden is.

Locatie de Wenakker Groningen

Het eerste huis van Het Buytenhuis, De Wenakker, bestaat uit 15 kamers voor bewoners, een logeerkamer voor gasten en een nachtkamer voor een verpleegkundige die 24/7 aanwezig is. Er is een monumentale woonkamer van bijna 100 m2 met een fantastisch uitzicht over de monumentale tuin. We hebben een grote woonkeuken waar iedereen altijd kan aanschuiven. We hebben een eigen kok in dienst die zorgt voor heerlijke maaltijden met verse ingrediënten. In ons huis zijn verschillende activiteitenruimtes, zoals een hobbykamer, een atelier en een tuinkamer. In onze hobbykamer hebben we vijf dagen in de week ons ClubHuis voor zowel bewoners als vijf extra daggasten.

Belevenishoekjes

Buiten hebben we een grote verzorgde tuin met bloemen en een kruidentuin bij het terras. Vanuit de woonkamer hebben bewoners zicht op de kippen die hier rondscharrelen. De tuin is ingericht met belevenishoekjes en de bewoners kunnen rondom lopen zonder dat er ergens doorlopende punten zijn. En bewoners die dat leuk vinden kunnen de tuinman helpen bij het onderhoud.

Kortom, een levendig thuis met zorg op hoog niveau en een goede balans tussen inloop en eigen privacy.